torsdag 4 februari 2010

Cormac McCarthy

Cormac McCarthy föddes som Charles McCarthy år 1933 på Rhode Island, USA. Han är en mogen man som har hunnit med en hel del i livet: han har skrivit romaner, pjäser och filmmanus och dessutom har han varit gift tre gånger. Som belöning för mödan vann han år 2007 Pulitzerpriset för Vägen (2006). McCarthy är väldigt uppskattad i sitt hemland och vissa anser honom vara en av USA:s fyra största författare idag.


McCarthy har varit författare sedan 1962, men det var först på 1990-talet som hans böcker kom till Sverige. Hittills har endast fem av hans romaner utgivits på svenska; serien Gränstriologin (1993, 1994 och 1999), Vägen och No country for old men (2009).

Källor: Wikipedia
www.cormacmccarthy.com

5 kommentarer:

  1. Åh vilken fin hemsida ni har tjejer! Bra jobbat!

    SvaraRadera
  2. Tack, tack, så roligt att du tycker om vår blogg!

    SvaraRadera
  3. Hej ni! Frågan är om ni vill göra något på Textival i år, den 27 mars? Jag har planer för er men hittar ingen kontaktuppgift här... Hör gärna av er så berättar jag mer!
    Allt gott
    //Stina
    stina@textival.se
    www.textival.se

    SvaraRadera
  4. Jag har inte läst eller sett Vägen men jag har sett No country for old men och den är nog den bästa filmen jag har sett. Hade ingen aning om att den fanns som bok också men när man vet hur spännande McCarthy skriver så blir man faktiskt sugen på att läsa något av honom. Tack för tipset!

    /Martin L

    SvaraRadera
  5. Åh, halva Bokmaffian har också sett den filmen, den var som du säger - en riktig höjdare! Vi tycker att du ska följa ditt hjärta och läsa boken, det finns inget att förlora.

    SvaraRadera