tisdag 16 mars 2010

Maja Lundgren

Maja Lundgren är en svensk författarinna, född 1965. Utöver sitt författarskap är hon också journalist, främst inom kultur, och översättare.

Lundgrens romandebut inträffade 1993 med En spricka i ögat, men det var dock först 2001 som hennes författarkarriär fick sig en ordentlig skjuts i och med utgivningen av Pompeji. Denna bok blev snabbt hyllad och blev både nominerad och tilldelad flertalet prestigefyllda priser.

Myggor och tigrar (2007) är hennes tredje bok; om man skall kalla den roman eller biografi är en omdiskuterad fråga. Även denna bok fick stor uppmärksamhet, denna gång var den direkta kritiken främst riktad mot hennes djärva utlämnanden av kända kulturpersonligheter.

I dagarna har hennes fjärde roman tagit plats i landets boklådor, nämligen Mäktig tussilago. Vilken typ av kritik denna roman kommer att få återstår att se, men en sak är säker: Maja Lundgren fortsätter att beröra oss.

Tips!
Vill du veta mer om Maja Lundgren och hennes liv? Besök hennes blogg genom att klicka här.

Källa: Wikipedia

5 kommentarer:

  1. Handlade Pompeji om just Pompeji? Eller är det bara en kryptisk titel?

    SvaraRadera
  2. Ja, jag tror den utspelar sig i Pompeji innan det fruktansvärda vulkanutbrottet.

    SvaraRadera
  3. Ja, det stämmer! Det är en roman där man får följa olika människor i deras vardag i Pompeji, alldeles före katastrofen, precis som du säger. Har hört att den ska vara mycket läsvärd!

    SvaraRadera
  4. Det låter spännande! Skall försöka få tag i boken.
    Mia

    SvaraRadera
  5. Va bra! Skriv gärna vad du tycker om boken när du har läst den!

    SvaraRadera