lördag 19 december 2009

Tårtgeneralen av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson


Komikerna Filip Hammar (1975-) och Fredrik Wikingsson (1973-) är framför allt kända från TV-rutan, men båda är också journalister och författare. De träffades via journalistiken, nämligen när de jobbade som nöjesreportrar på Aftonbladet och tillsammans skulle åka på en resa till USA år 1996.

Det var först år 2002 som deras karriär tog fart på riktigt med det uppmärksammade och omdebatterade programmet Ursäkta röran (vi bygger om), som sändes på Tv4. Detta program ledde dem in på en lång bana av TV-produktioner, bland annat High Chaparall, 100 höjdare, Ett herrans liv och nu senast Vem kan slå Filip och Fredrik?, som alla sändes på Kanal 5.

Under deras författarkarriär har de hittills skrivit fyra böcker: Två Nötkräm och en Moviebox (2003), 100 höjdare (2004), Så tar du ut din lön i choklad (2006) och Tårtgeneralen (2009).

Tårtgeneralen är den enda av de fyra böckerna som är en roman. Boken är baserad på en sann historia och handlar om hur en man, Hasse P, vill motbevisa tankarna om Köping som Sveriges tråkigaste stad. För att göra detta bestämmer han sig för att få in Köping i Guinnes Rekordbok genom att baka världens längsta smörgåstårta.

Källa: Wikipedia

Frida

2 kommentarer:

  1. Åh dom är ju bara för underbara! Jag kan starkt rekommendera "två nötkräm och en moviebox". Extra bra på ljudbok då de själva läser upp boken.

    SvaraRadera
  2. Ja, man kan inte annat än att hålla med! En ljudbok passar ju bra nu när ögonen blir extra ansträngda så här i den starka och mäktiga vårsolen. Tack för toppentipset!! Keep on shining!

    SvaraRadera