torsdag 15 april 2010

Skynda att älska



Allan Schulman var en känd tv- och radioproducent under andra halvan av 1900-talet. Vid ca 50 års ålder fick han sin andra barnakull bestående av de tre sönerna Niklas, Alex och Calle. I Skynda att älska skildrar mellansonen Alex hur det var att växa upp med en pappa som åldersmässigt skulle kunna vara hans farfar, från hans första barndomsminne och framåt.

Efter faderns död år 2003 undvek Alex länge att tänka på honom och förträngde varje minne som trängde sig på. Fem år senare tog han kontakt med en psykolog och kunde börja bearbeta sorgen på djupet. Det var efter det som arbetet med denna bok tog fart. Boken innehåller uppriktiga detaljer både från barndomen varvat med händelser ur hans vuxna liv kryddat med anekdoter från Allans karriär.

Hela Bokmaffian är överens om att boken var väldigt rörande och bra. Schulman förmedlar på ett lättillgängligt och känslosamt sätt sin uppväxt och sin relation främst till sin pappa, men även till övriga familjemedlemmar. Skynda att älska är genomgående gripande men den släpper aldrig in läsaren hela vägen, vilket gör att den är både lätt- och snabbläst.

Vi rekommenderar denna bok till alla, även till er som har en negativ uppfattning om Alex Schulman och hans vapendragare Calle. Denna bok ger möjlighet att upptäcka en annan sida av allas vår Alex.

Bildkälla: http://www.expressen.se/1.1383304

2 kommentarer:

  1. Låter som en bok för mig!! Äntligen en intressant självbiografi!

    SvaraRadera
  2. Kul att höra att du äntligen har hittat något som passar dig! Hoppas även att du kommer att gilla nästa bok!

    SvaraRadera