måndag 12 april 2010

Personen bakom skandalbloggen

För ett par år sedan blev Alex Schulman, tillsammans med sin bror Calle, ett uppmärksammat namn i mediasverige. Den äldre brodern Alex kom senare att slå igenom starkast och blev med sina färgstarka åsikter en både uppskattad och hatad man. Anledningen till detta var framförallt Schulmans frispråkiga blogg som med sina många kränkande uttalande minst sagt gick att betrakta som skandalös.

Själv har jag inga större erfarenheter av Schulmans alla eskapader, och såvida inte heller någon djupare uppfattning om vad det är för figur som döljer sig bakom den uppmärksammade bloggen. Trots detta blev jag lite nyfiken när jag hörde att den till synes känslokalla Alex Schulman skrivit en bok tillägnad minnet av sin pappa. Här var det alltså inte fråga om uppseendeväckande uttalanden och relativt ytliga blogginlägg, utan den verklighetsbaserade boken verkade presentera en allvarligare, och kanske riktigare, sida av Schulman.

Så, i valet och kvalet tog alltså Alex Schulmans "Skynda att älska" hem fighten. I bokhandeln finns den att tillgå i pocketform för runt hundralappen, och att döma av bibliotekens långa väntelistor verkar fler än jag ha lockats av boken.

Kanske känner du likadant, eller tvekar du fortfarande? För er tvekande själar kommer snart en räddning i form av Bokmaffians recension av boken, där även ni som har läst den som vanligt är högst välkomna att kommentera och vädra era åsikter om boken!

1 kommentar: